Livrare in ambalaj returnabil

Poți opta pentru a primi produsele într-un ambalaj returnabil R-Create, pe care noi il vom refolosi la cât mai multe comenzi. Suntem printre primii din România care oferă aceasta optiune si suntem tare mândri. Sperăm sa prindă și să devină ceva obișnuit. 

Când nu vor mai putea fi reutilizate pentru livrări, partenerii de la R-Create le preiau și au grija sa fie recondiționate sau reciclate. 

Nota bene: este vorba despre ambalajul de transport de la HipHip la tine; nu vorbim despre ambalajele în care vin produsele de la producător.

Cum funcționează

Când îți predă pachetul curierul va aștepta sa ii returnezi ambalajul de transport. Va ajunge înapoi la noi pentru a-l refolosi de cât mai multe ori.

Ambalajul returnabil este disponibil DOAR la livrările prin curierul DPD. Când alegi metoda de livrare vei avea si opțiunea: “Ambalaj returnabil prin DPD” 

Cost

+3 ron indiferent de valoarea comenzii (se adaugă la prețul normal al transportului)

De ce costă?

Trebuie spus că și noi preluăm o parte din cost. Costul real este mai mare (ce plătim noi extra pentru returul ambalajului).

Poate mai importantă este nevoia de a ne asigura ca vei alege în cunoștință de cauză; atunci cand plătesc, oamenii au tendința de a se informa cu mai mare atenție la ce să se aștepte. Ultimul lucru pe care ni-l dorim este să existe neînțelegeri între client și curier legate de ambalaj. Ar fi moartea sigură a unei bune intenții. 

Credem însă că pe măsură ce ambalajul returnabil va deveni normalitate, costul va scădea și până la urmă va deveni gratuit pentru tine, clientul final. 

Îngrijorări

Îți spunem drept ca avem și ceva emoții. Suntem îngrijorați că experiența de “unboxing” a pachetelor HipHip nu va fi la fel de faină. 

Ambalajul returnabil este din plastic și adevărul este ca arată mai bine cutiile noastre de carton. Din punct de vedere estetic cartonul se încadrează mult mai bine conceptului HipHip, axat pe materiale naturale și ecologice. În plus pe măsură ce vor fi refolosite ambalajele nu vor mai arată “ca noi”. 

Mizăm însă pe faptul că alegi ambalajul returnabil din motive de ecologie, nu pentru “good looks”. Și sperăm că în sufletul tău “prima impresie” va rămâne cel puțin la fel de bună, că rațiunea va domina emoția. Pentru a fi mai blânzi cu planeta.

Așteptăm feedback

Ne-ar fi foarte util sa ne dai feedback după aceasta experiență. Este o noutate pentru toți cei implicați în lanțul logistic - noi, DPD, R-Create - și impresiile tale ne vor ajuta să facem îmbunătățiri. 

Împreună putem inova pentru că într-o zi ambalajul returnabil să devină ceva normal.

Pentru alte magazine și companii de curierat

Sperăm sa fie cat mai multe magazine online care adoptă astfel de soluții. 

Este adevărat ca totul depinde de companiile de curierat si de aceea trebuie "presați". R-Create duc o "luptă" grea de convingere a curierilor să adopte ambalajele returnabile.

Primii care au răspuns în România au fost DPD iar noi am semnat contractul cu DPD tocmai pentru a putea oferi ambalajul returnabil. Sperăm să urmeze si alții. Știm că este complicat de adaptat tot lanțul logistic însă trebuie să găsim soluții pentru a reduce ambalajele de unică folosință.