Sari la conținut

Cream

 

 

După ce am petrecut ani de zile în industria ochelarilor, ca designer, am văzut că lipsea ceva pe piața ochelarilor pentru copii. Am creat Cream în aprilie 2021, pentru că vrem să protejăm ochii viitorului cu ajutorul unor ochelari produși în mod responsabil față de mediu.

 -------------------------------

 Cream este un brand tânăr, fondat în aprilie 2021, care și-a propus să fabrice ochelari de soare pe care copiii să-i iubească la fel de tare precum iubesc moțul de frișcă dintr-o cană cu ciocolată caldă 😋

 Și-au început întrebările: cum să facem niște ochelari care să arate excelent, să se potrivească pe fețele copiilor din întreaga lume, să aibă lentile care să protejeze pe bune, … dar nici să nu fie prea scumpi. O misiune deloc ușoară!

Au pornit de la zero. 

Au desenat de mână ramele și le-au finisat designul pe calculator.

Au ales un material foarte nou și sustenabil - Truegrass - fabricat din fibre de iarbă și sticle de plastic reciclate.

Truegrass a fost inventat în Taiwan. Iarba folosită este un produs rezidual din industria orezului. După recoltare, iarba este tăiată și transformată în fibre. Iar aceste fibre sunt amestecate cu materiale plastice reciclate din industria alimentară. Ramele sunt fabricate printr-o tehnică de turnare prin injecție. Asta înseamnă zero waste - fără resturi de materiale rămase de la decupaje. Ulterior, ramele nu au nevoie de niciun tratament ”murdar”, cum ar fi vanisarea sau lustruirea. Ies perfect finisate direct din matriță.

Pentru rezistența și mobilitatea ramelor, Cream folosește componente din oțel inoxidabil.

Și lentilele sunt produse ecologic, dar fără rabat la performanțe. Asigură protecție împotriva razelor UVA și UVB, au filtru polarizat și respectă toate standardele europene: EN 1836:2005.

 Cream n-a lăsat nici ambalajul la voia întâmplării. Fideli principiilor sustenabilității, își livrează ochelarii direct într-o pungă cu sfoară de in, pe care tot ei au conceput-o. Și pe care ne provoacă s-o refolosim în moduri cât mai creative.

Coșul tău este gol