Sari la conținut

Purtarea bebelușului în sezonul rece

Purtarea bebelușului în sezonul rece

Venirea frigului nu trebuie să ne descurajeze să ne purtăm bebelușii. Plimbările în aerul rece de toamnă târzie sau chiar iarnă au puterea miraculoasă de a calma până și pe cei mai agitați dintre pasageri și de a-i trimite repede în lumea lui Moș Ene.

Iată câteva lucruri de care să ții cont pentru ca excursiile voastre să rămână la fel de plăcute ca și cele din sezoanele mai calde.

Utilizează o protecție de iarnă sau o jachetă de babywearing.

Pentru bebelușii purtați care nu merg încă, cel mai util accesoriu în perioada aceasta este o protecție de iarnă sau o jachetă pentru amandoi. 

cover de babywearing iarna mam hiphip

Hainele voluminoase de iarnă îl fac pe bebe mai greu de așezat corect în sistemul de purtare, fie că utilizezi marsupiu, wrap sau sling. În plus, atunci când intrați într-un spațiu încălzit, cum ar fi un magazin, mijloc de transport în comun sau la grădinița/școala unde trebuie să îl lași pe fratele mai mare, este imposibil să îl dezbraci pe bebe.

Cu o protecție de iarnă sau o haină de babywearing te asiguri că micuțul pasager nu se supraîncălzește și le poți scoate ușor chiar și când doarme. Un alt avantaj este că îl vei putea îmbrăca mai subțire, uneori direct cu hainele de casă. Astfel puteți ieși rapid la plimbare. Bebe va primi căldură de la corpul tău, iar tu vei ști cu siguranță dacă îi e frig sau cald pentru că împărțiți aceeași haină.

haina babywearing hiphip

O protecție de iarnă are avantajul că poate fi purtată de oricine din familie. Mărimea este universală și se ajustează purtătorului. În plus, ea poate fi o păturică minunată pentru momentele când bebe se află în cărucior, săniuță sau în scaunul auto.

Haina de babywearing este mai elegantă și versatilă. Ea poate fi o investiție perfectă pe perioada sarcinii și vei putea să o folosești chiar și după ce nu îți mai porți copiii. 

Un alt accesoriu util este insertul pentru vreme rece. Poate fi purtat ca atare, atunci când vremea este uscată și fără vânt, dar și sub o protecție mai groasă sau sub haina de babywearing, atunci când este ger. În plus, pieptarul pentru părinte și copil protejează gâtul și pieptul amândurora și împiedică vântul să intre între voi.

În cazul în care tu te încălzești mai tare în timpul plimbărilor voastre, poți opta pentru o geacă de babywearing mai subțire și purta pe dedesubt insertul. Astfel, având un strat în plus, vei putea să îl îmbraci pe bebe mai subțire și, în același timp, tu nu te vei supra-încălzi.

Adaptează grosimea hainelor în funcție de protecția sau jacheta aleasă.

Dacă alegi o haină sau o protecție groasă, cum ar fi MaM Deluxe sau AllSeason Combo, nu va fi necesar ca bebe să fie îmbrăcat prea gros. Pentru temperaturi pozitive, de cele mai multe ori sunt suficiente un rând de haine de casă din lână. 

haina babywearing hiphip

Atunci când temperatura scade sub 0, adaugă peste primul strat un overall din lână sau un set format din jachetă și pantaloni.

Dacă alegi o haina sau o protecție mai subțire, cum ar fi MaM All Weather, fie adaugă un insert de vreme rece și vei obține o protecție comparabilă cu cea Deluxe sau AllSeason Combo, fie folosește suplimentar un overall din lână fleece.

insert babywearing hiphip

Un alt criteriu după care te poți ghida în alegerea hainelor pentru bebe este să îl îmbraci cu atâtea straturi cu câte te îmbraci și tu, sau să îi dai maxim un strat în plus dacă îl știi mai friguros decât tine.

Păstrează extremitățile calde.

Asigură-te ca mâinile, picioarele și capul lui bebe sunt bine protejate de frig.

Pentru cei care nu merg, există o mare varietate de botoșei călduroși, perfecți pentru babywearing. În funcție de temperatră și de modelul botoșeilor poți adăuga jambiere din lână (extrem de utile în cazul în care botoșeii sunt mai scurți) și șosete din lână.

poncho babywearing hiphip

Dacă alegi dresuri, asigură-te că, fie sunt speciale pentru copiii purtați, cum sunt cele de la ManyMonths, fie sunt cu un număr mai mare, pentru a fi comode și a nu pune presiune pe tălpile bebelușului.

Mănușile sunt necesare celor care preferă să scoată mâinile de sub protecție.

Pentru copiii purtați, cele mai utile sunt cagulele  din lână merinos sau tip fleece . Indiferent cât de mult întorc capul să urmărească spectacolul din jurul lor, micuții vor rămâne cu urechile, fruntea și gâtul protejate. Majoritatea protecțiilor MaM au o cagulă ajustabilă și impermeabilă inclusă. Ea poate fi purată și separat, atunci când cel mic este plimbat în căruț.

 

Lasa un comentariu

Comentariile sunt moderate și trebuie aprobate înainte e a fi publicate.

Coșul tău este gol