Sari la conținut

Minimalisma. O poveste tricotată.

Minimalisma. O poveste tricotată.

Minimalisma a fost creat de Maja Akraberg, născută și crescută în insulele Feroe. Natura a făcut mereu parte din viața ei, la fel și lucrurile create manual. Mama ei era extrem de pricepută la tricotat și croșetat, astfel, Maja a crescut în pulovere și rochii tricotate de mână.

haine matase copii hiphip

Pasionată de fashion, ea a lucrat în Copenhaga. Maternitatea a fost o experiență transformatoare pentru ea, bucuria de a fi mamă fiind de necomparat cu nimic din ce trăise până acum. Totuși, ca multe dintre noi, Maja își dorea să își poată folosi experiența profesională de până atunci într-un mod care să fie compatibil cu îngrijirea unui copil mic. Mutată de curând în Elveția, duce dorul designului și calității scandinave cu care se obișnuise în poziția ocupată anterior. 

Astfel, a luat naștere Minimalisma, care combină designul scandinav cu o calitate extrem de bună a materialelor folosite. Prima colecție, cea din 2012, a inclus o colecție limitată de pulovere din cașmir tricotate chiar de mama ei. 

haine lana copii hiphip

Secretul designului ei este că nu încearcă să îmbrace copiii ca pe niște mini-adulți, ci alege modele în care aceștia să se simtă bine, să se miște ușor și să le protejeze pielea sensibilă. Colecția Seamless urmărește exact aceste principii.

Maja se străduiește să creeze îmbrăcăminte de înaltă calitate, care nu doar arată bine, ci și creează senzația de bine... pentru o lungă perioadă de timp. Elementul cheie pentru selecția materialelor este durabilitatea. Se folosesc materiale care sunt elastice și flexibile, ceea ce înseamnă ca hăinuțele pot fi purtate puțin mai mult decăt majoritatea celorlalte haine de copii. Nu există compromisuri în alegerea materialelor, doar cele naturale sunt acceptate: mătasea, lâna, caşmirul, alpaca și bumbacul organic.

Colecția Seamless din mătase și bumbac organic

haine matase copii hiphip

Minimalisma a ales această combinație pentru calitățile intrinseci ale mătăsii, o fibră puternică ce izolează termic extrem de bine și permite pielii să respire. Mătasea poate absoarbe apă până la 30% din greutatea proprie fără să ofere senzația de umezeală, ceea ce permite pielii să rămână uscată chiar și atunci când transpiră abundent.

Partea interioara și exterioară a coconului de mătase conține substanțe antimicrobiene care au rolul de a proteja pupa de factorii externi. Proprietățile anti-inflamatorii și antimicrobiene sunt benefice și pielii umane. Contactul cu mătasea reduce iritațiile și calmează pielea. Acest material este ideal pentru bebelușii cu pielea sensibilizată sau cu alergii, întrucât acarienii nu pot trăi pe fibra de mătase. În plus, hăinuțele Minimalisma nu au cusături interioare care ar putea irita suplimentar o piele sensibilă. 

Prin natura sa, mătasea este prietenoasă cu mediul. Nu se folosesc pesticide în culturile de duzi iar metodele de producere a mătăsii nu s-au schimbat de 5000 de ani, impactul asupra mediului rămânând extrem de redus.

Colecția Seamless din lână

haine lana copii hiphip

Pentru sezonul de iarnă, Minimalisma a ales lâna merinos pentru hăinuțele Seamless. Cunoscut drept cel mai fin tip de lână, merinosul are calități izolatoare similare cu cele ale mătăsii. În plus, s-a observat că lâna îmunătățește somnul bebelușilor, asigurând temperatura optimă și prevenind supra-încălzirea.

Hainele sunt tricotate tubular, ceea ce elimină cusăturile potențial iritante și conferă elasticitate tesăturii. Hăinuțele sunt comode și se așează perfect, ca o a doua piele.

 

Lasa un comentariu

Comentariile sunt moderate și trebuie aprobate înainte e a fi publicate.

Coșul tău este gol