Sari la conținut

Manduca Duo, wrap țesut și marsupiu ergonomic

Manduca Duo, wrap țesut și marsupiu ergonomic

Pentru o viitoare mămică ce dorește să își poarte puiul, alegerea unui sistem de purtare potrivit poate fi copleșitoare. Pe piață există o mare varietate de sisteme iar recomandările consultanților diferă destul de mult.

După ce citește toate review-urile de pe internet, comentariile de pe grupuri și discută cu prietenele care și-au purtat copiii, probabil că își va face o idee despre ce și-ai dori de la sistemul de purtare pentru nou-născut.

De cele mai multe ori, lista suna cam așa:

  • să fie ușor de montat,
  • să fie potrivit de la naștere dar să poate fi folosit și când bebe va crește mai mare,
  • să fie un sistem sigur, cu materiale de calitate, testat și de la un producător cu experiență în domeniu.

Tot de cele mai multe ori, mămica ezită între un sistem cu catarame, ușor de pus și un wrap sau sling, lăudat pentru posibilitătea de a obține o poziție foarte bună cu un bebe mic, dar care necesită un timp mai mare de învățare.

 

manduca duo sistem de purtare ergonomic nou-nascut hiphip

După naștere, atunci când în primele săptămâni realizează că nu are timp nici să facă duș, este posibil ca mama să nu aibă nici timpul nici răbdarea necesare pentru a învăța să lege un wrap sau să ajusteze un sling. În acel moment, fie se va îndrepta către altceva, fie există riscul să renunțe să îl mai poarte pe bebe.

Este păcat ca bebe să nu fie purtat încă din primele zile de viață. Beneficiile purtării sănătoase sunt multiple, o parte dintre ele au fost prezentate deja aici. De aceea, este foarte important să alegi un sistem cu care te simți confortabil și, mai ales, care îți este comod de folosit. 

Dacă ți-ai dori să îl porți pe cel mic în wrap dar nu crezi că te vei descurca să înveți legăturile, există o variantă care să îmbine avantajele unui sistem cu catarame, ușor de folosit și reglajele fine, poziția bună pentru nou-născut și materialul de wrap țesut.

manduca duo sistem de purtare ergonomic nou-nascut hiphip

Manduca Duo are un sistem unic, Click&tie, care îți permite să faci reglajele separat pentru tine și apoi pentru bebe. Mai întâi montezi sistemul pe tine, ajustând bretelele și centura (dacă alegi să o folosești, întrucât aceasta este detașabilă), apoi îl așezi pe bebe în materialul de wrap țesut și vei face reglajele pentru el. Deși poate suna complicat, ajustările sunt intuitive și este necesară mai multă grijă doar prima dată când îl folosești. Mai mult, dacă îl va purta și altcineva pe bebe (tata, bunica etc), se refac doar reglajele pentru purtător, cele pentru bebe rămân neschimbate.

Un alt avantaj față de wrapul țesut sau alt sistem cu catarame este că wrapul țesut este cusut de sistem, formând un "șezut| extrem de sigur pentru bebe. Practic, o dată ce l-ai așezat în acel buzunar și ai închis cataramele Duo Clips, copilul este în siguranță și nu mai poate aluneca în timp ce tu ajustezi materialul de pe spatele său. Acest "șezut" permite ca bebele adormit să poată fi transferat altei persoane spre a fi purtat, fără să fie scos din marsupiu.

manduca duo sistem de purtare ergonomic nou-nascut hiphip

Poziția nou-născutului este identică celei din wrap țesut iar materialul se poate întinde foarte ușor pe spatele bebelușului cu ajutorul inelelor de aluminiu, similare celor de la sling. Capul bebelușulu adormit poate fi susținut de gluga din material de wrap elastic.

Dacă ai născut prin cezariană și îți faci griji că un marsupiu clasic va apăsa pe zona operației, cu Manduca Duo nu vei avea nici un disconfort. Centura este detașabilă iar sistemul susține minunat un bebe mic fără ajutorul ei, distribuind greutatea pe tot spatele datorită bretelelor late în X. Totuși, acordă timp corpului tău să își revină după operație și poartă bebelușul după ce nu mai ai dureri la deplasare.

manduca duo sistem de purtare ergonomic nou-nascut hiphip

Manduca Duo este potrivită copiilor până la 15 kg, iar pe măsură ce pasagerul devine mai greu poți atașa centura pentru o distribuție a greutății pe spate și talie.

În imagine, Hedwych (Wrap you in love) testează Manduca Duo cu fiul ei, Emile, în vârstă de 2 ani (12 kg).

Hedwich (Wrap you in love) probând Manduca Duo

Mai multe instrucțiuni despre reglajele la Manduca Duo poți găsi în manualul de utilizare inclus în pachet.

Pentru purtarea în față cu un nou-născut, urmărește videoclipul acesta

Lasa un comentariu

Comentariile sunt moderate și trebuie aprobate înainte e a fi publicate.

Coșul tău este gol