Sari la conținut

Ghetele și cizmele de iarnă ne plac cu lână la interior

Ghetele și cizmele de iarnă ne plac cu lână la interior

Că ne place lâna știți deja. Și ghetele de iarna am căutat să fie cu lână “adevărată” la interior.

Ține cald, dar mai ales la capitolul „breathability” e imbatabilă. Mai puțină transpirație, mai puțin miros. Sau chiar deloc, depinde de la om la om. Și, desigur, depinde și de materialul exterior.

Ce recomand?

Dacă vorbim despre confort, aș merge pe barefoot îmblănit. Sunt minunate pentru plimbări active prin oraș sau drumeții.

Dacă stai mult timp pe loc - cum fac eu când mergem pe pârtie, fiindcă nu schiez - îți trebuie o talpă mai groasă. Aici excelează Kavat și Bisgaard. Am testat mai multe modele de la ei și țin bine.

Mai jos vreau să-ți spun mai multe despre tipurile de ghete de iarnă pe care le găsești la HipHip.

Piele căptușită cu lână

HipHip excelează la combinația de materiale naturale: 100% piele + 100% lână, avem așa multe modele. Arată superb indiferent de context.

Dacă vrei 100% impermeabil, atunci membrana “TEX” este ceea ce cauți. Am eu un copil care parcă numai prin bălți merge, pentru el am nevoie de ghete impermeabile. Însă tot ce e impermeabil reduce capacitatea de a respira, iar membranele de tip TEX nu sunt chiar biodegradabile.

Dacă natural, respirabil și ecologic sunt mai importante pentru tine, atunci alege pielea fără membrană, dar cu lână sau blăniță la interior. Pielea respinge în mod natural apa, unele au tratament, dar le poți trata și tu cu ceară. Recomand pentru copiii care transpiră mult la picioare.

 ghete îmblănite copii 

• ghete îmblănite femei •

ghete imblanite femei

barefoot cu lână

Eu sunt mare fan barefoot, poate și pentru că am ajuns în acel moment din viață când confortul este prioritar. Mi-am dorit mult să aducem și modele pentru adulți și am reușit să găsim brandul Koel, care întrunește multe puncte. Super ușoare, comode, piele cu lână sau blană naturală la interior.

Koel mai are puțin și devine uniformă la noi în echipa, așa mult ne plac.

 barefoot de iarnă 

Ghete barefoot imbalnite

Ghete barefoot adulti

hidden gem

cizme Cordura, by Koel

Cred că minunile astea merită o secțiune proprie. Sunt căptușite cu blăniță de miel groasă și pufoasă. Materialul exterior Cordura este tehnic și rezistent. Îl știu de la echipamentele de munte, dar se folosește în multe domenii. Au și membrană impermeabilă.

Pe scurt: sunt mega-ușoare, dar impermeabile și călduroase.

Și arată mult mai bine decât în poze. 

 cizme Rana 

cizme impermeabile barefoot

100% lână

Anul acesta avem un model nou de ghete Baabuk, speciale pentru iarnă. Stratul de lână folosit la exterior este impermeabilizat printr-un tratament eco-friendly - Aquaguard - așa că rezistă bine la apă și zăpadă.

Căptușeala este groasă, din lână Burel, o țesătură specifică pe care o folosesc din vechime păstorii din Portugalia. Ca să rămână cât mai aproape de origini, Baabuk își fabrică încălțămintea în mici ateliere portugheze, care încă folosesc utilaje tradiționale.

 ghete din lână 

ghete din lana

Lasa un comentariu

Comentariile sunt moderate și trebuie aprobate înainte e a fi publicate.

Coșul tău este gol