Sari la conținut

De ce aș alege papuci de casă din lână?

De ce aș alege papuci de casă din lână?

Papucii de casă  sunt un fel de cenușăreasă a încălțărilor noastre. Îi purtăm timp de minim câteva ore pe zi, însă, în mod paradoxal, nu acordăm suficientă atenție alegerii lor.

Gândește-te la pantofii din dressingul tău. Despre care dintre ei ai putea spune că îi folosești zilnic timp de minim 8 luni pe an? 

papuci de casa din lana hiphip

În calitate de deținătoare a unei colecții medii de pantofi, sandale, cizme, recunosc, în materie de papuci am oscilat mereu între cei foarte ieftini pe care îi foloseam maxim două luni până când se rupeau, cei haioși, care păreau o idee bună atunci când îi cumpăram dar se dovedeau extrem de nepractici (papucii imenși în formă de șoricei mă făceau o  țintă irezistibilă pentru piscile din casă) și cei care păreau rezistenți dar erau incomozi (plasticul tare nu se potrivește cu ideea de încălțăminte confortabilă de casă).

De la papucii de casă te aștepți să fie comozi, rezistenți în timp, să fie ușor de întreținut și să nu rețină mirosurile neplăcute. Toți am avut papuci care, la un moment dat, deveneau niște mici sconcși cu care nu poți să împarți dormitorul. 

papuci de casa din lana barbati hiphip

În plus față de aceste cerințe, ne-am dori să fie și haioși, drăguți, originali. Să fim serioși, puțini ar ieși în lume cu niște pantofi cu biciclete, dar în casă un astfel de model ar fi exact ce ne lipsea pentru o stare de zen domestică.

papuci de casa din lana hiphip

Deși poate părea greu ca o singură pereche de papuci să îndeplinească toate aceste cerințe, există speranță! Papucii din lână bifează toate căsuțele, ba chiar mai mult de atât.

Lâna este în mod natural ușoară, caldă și respiră bine, permițând piciorului să se relaxeze în confort. De asemenea, este antibacteriană și rezistentă la murdărie. Asta înseamnă că papucii din lână nu se vor transforma în sconcși iar tu nu trebuie să faci nimic pentru asta. Pur și simplu se vor curăța singuri. Dacă totuși ai nevoie să îi speli, poți folosi mașina de spălat, la programul de lână și cu un detergent special cu lanolină.

papuci de casa femei  din lana hiphip

Lâna are proprietăți de termoreglare, astfel piciorul tău nu se va supraîncălzi dacă în casă este mai cald, dar nici nu va îngheța dacă nu porți șosete sau ieși căteva minute pe palier sau în curte. Această calitate naturală a lânii este minunată și pentru ce care suferă de reumatism sau artrită și pentru care menținerea picioarelor la temperatură constantă este deosebit de importantă.

În plus, pentru cei cu picioare mai sensibile, forma anatomică a branțului susține arcada, ușurând mersul și odihnind piciorul. Așa cum tu te relaxezi atunci când vii acasă, merită și picioarele tale același lucru!

papuci de casa din lana hiphip

 

Lasa un comentariu

Comentariile sunt moderate și trebuie aprobate înainte e a fi publicate.

Coșul tău este gol