Sari la conținut

Curs de babywearing 2020 cu Ulrike Höwer, Die Trageschule

Curs de babywearing 2020 cu Ulrike Höwer, Die Trageschule-HipHip.ro
HipHip continuă seria de cursuri pentru formarea consultanților în babywearing, susținute de  Ulrike Höwer, fondator Die Trageschule.  Pentru al șaselea an consecutiv, Ulrike revine la București pentru a preda toate cele 3 module: BASIC (5-7 februarie), ADVANCED (4-6 mai) și CERTIFICATION (6-8 mai).
Ca noutate, începând din 2019, Trageschule Dresden păstrează acreditarea de consultant în babywearing doar dacă, în decursul a 24 de luni, participantul trece prin toate nivelurile acestui curs, ajungând să își dea examenul în cadrul modulului Certification.
Te așteptăm să te înscrii, locurile sunt limitate!

Școala de babywearing Die Trageschule din Dresda

Cea mai renumită școală din domeniu, prima înființată în Germania, o țară cu lungă tradiție în Babywearing.

Trageschule s-a deschis în anul 1998, în Dresda, Germania, iar acum are filiale în multe țări (UK, Rusia, Austria, Elveția, Irlanda, etc.).
Școala are un board medical format din specialiști: ortoped, fizioterapeut, kinesthetics etc. Trageschule organizează anual conferințe și workshopuri sub numele Trage Tage - aici se prezintă studii pe tema babywearing în cadrul unor universități sau clinici medicale din Germania.  


Ulrike Höwer

Este fondatoare Trageschule Dresden, lifecoach, asistenta medicală, masterand în Filozofie cu specializare în etica de familie și etica medicală și autor de carti. Lucrează cu tinerele familii de peste 20 de ani și este Consultant în alăptare, oferindu-și serviciile prin voluntariat.
Ulrike a educat din 1998 peste 1500 de consultanți babywearing în întreaga lume, din țări și culturi diferite. Este mentor și trainer pentru trainerii Die Trageschule din Germania, Austria, Slovenia, UK, Rusia și Olanda.
Ulrike are 4 copii și trăiește în Dresda, un superb oraș baroc din Germania.


Informații despre cursuri - cui se adresează

Cursul este dedicat celor pasionați de babywearing care vor să-și perfecționeze cunoștiințele și să ofere suport părinților interesați de purtarea bebelușilor. Vei descoperi informații bazate pe studii și experiența specialiștilor din domeniu, vei învața metode concrete de a lucra cu fiecare cuplu părinte-copil, răspunzând nevoilor specifice fiecărui caz.

Cursul este pentru:

  • Persoane interesate să ofere consultanță de babywearing
  • Consilieri pre & postnatali (doule, consultanți în alăptare, asistenți maternali) 
  • Cadre medicale (moașe, pediatri, neonatologi, ortopezi, medici de familie etc.)
  • Membri activi și administratori ai grupurilor de babywearing
  • Mame și tătici interesați de purtarea bebelușilor
  • Producători și comercianți de sisteme de purtare

La Trageschule susținem trei principii cheie pentru o consultație de babywearing eficientă:

- consiliere individuală pentru fiecare familie în parte

- ascultarea empatică

- metode clare, sigure și creative de a ajuta pe alții să învețe

Obiectivul nostru este de a susține părinții să își poarte copiii, să îi încurajăm în dezvoltarea relației de atașament și încredere. Cursul se organizează într-un număr restrâns de persoane pentru a putea implica activ fiecare participant în parte.

Module curs

Basic - 5-7 februarie 2020 

14 locuri disponibile - pret 350 euro

Primul modul are ca scop învațarea metodelor de baza de montare a sistemelor pentru a putea oferi parinților consultanță unul la unul. Obiectivul principal al unei consultații este de întări relația părinte-copil.

Consultanța în babywearing are nevoie de următoarele fundamente:

  • Pregătire
  • Obiective
  • Atenție și empatie
  • Informații și sfaturi
  • Succes

Prima parte a cursului de consultanți se axează pe învățarea tehnicilor de legare a sistemelor de purtare, cu focus de modalitățile de predare a acestora către părinți.

Tematica acoperită:

  • Tehnici de purtare a bebelușului în față, pe șold sau în spate în diferite sisteme de purtare
  • Aspecte fiziologice și psihologice implicate în babywearing
  • Un scurt istoric despre purtarea bebelușilor
  • Cum evaluezi dacă un sistem de purtare este bun sau nu
  • Tehnici de lucru pentru oferirea consultanței căre tinerele familii
  • Dezvoltarea unui concept personal pentru consultații indivduale de babywearing

Pentru a învața cu ușurință, vei primi un manual pentru consultanți, instructiuni descrise pas cu pas, un wrap special pentru a exersa noduri și un wrap scurt Didymos Trageschule.

Advanced - 4-6 mai 2020

14 locuri disponibile - pret 300 euro

A doua parte a acestui curs se axează pe aprofundarea tehncilor de legare deprinse în modulul Basic și lărgirea gamei de legături folosite.

Vei învăța despre:

  • Legături avansate pentru purtarea bebelușilor, inclusiv a celor cu nevoi speciale sau a prematurilor
  • Purtarea în tandem a gemenilor
  • Moduri de lucru cu familiile care au copii cu nevoi speciale
  • Dezvoltarea conceptului individual de consultanță, creionat deja la nivelul Basic.
  • Susținerea și dezvoltarea unui workshop de babywearing
  • Metode de auto-evaluare a muncii tale
  • Tehnici de coaching

Vei primi un suport de curs și instructiuni pas cu pas pentru consultații eficiente. Networkingul și colaborarea sunt principii importante ale cursurilor Trageschule, de aceea recomandăm consultanților șă păstreze legătura și să se susțină reciproc.

Certification - 6-8 mai 2020

12 locuri disponibile - pret 350 euro

La acest curs te poți înscrie doar dacă ai urmat modulul Advanced. 

După ce ți-ai dezvoltat abilitățile de a preda unui grup, urmează examenul de certificare.

Examenul constă în:

  • Prezentări și colocvii
  • Testarea abilităților practice de ajustare a sistemelor, legare a wrapurilor
  • Testarea tehnicilor de predare
  • Evaluarea raportului de consultație și a seriilor de poze din timpul consultației.

Cursurile modulului Certification se vor desfășura în perioada 6-8 mai 2020.

------------------------------------------------------------------------------------------

Iată câteva impresii de la consultanții care au susținut anul acesta examenul de certificare:

Cristina Bușcă - Babywearing Group București

"Sunt fericită ca am participat la acest training în urma căruia am obținut certificarea de consultant în babywearing din partea primei și celei mai cunoscute Școli de Babywearing din lume, Die Trageschule Dresden.
Oricine o cunoaste pe Ulrike știe că e un trainer încântător, ca înveți cu ea chestii esențiale foarte ușor, că totul e pe cât de util, pe atât de plăcut. Ei bine, cine știe asta, încă nu știe prea multe despre resursele acestui om minunat care a reușit să elimine stresul și să transforme un examen într-o experiență emoționantă de cunoaștere și autocunoaștere. Am fost primul grup din afara Germaniei care a facut certificarea în noul format și al doilea grup din lume. Am avut o pregătire intensă înainte și nu ne-a fost ușor. Nu ne-a fost foarte clar ce se așteaptă de la noi, dar poate tocmai de aceea a ieșit foarte frumos, pentru că am dat tot ce am putut mai bun din noi și fiecare a mers pe filonul care i s-a potrivit.
Consider că a fost un privilegiu să fiu acolo și mulțumesc tuturor care au organizat și care mi-au susținut participarea. "

Cleopatra Tudorache - Babywearing Group Constanța

"Cursul cu Ulrike Howër a fost un prilej să structurez informațiile despre purtarea bebelușilor și să cresc pe plan personal. Cele 3 zile alături de un trainer fantastic și de un grup de colege din lumea babywearing, au venit ca o împlinire a celor 5 ani (până acum) plini de experiențe incredibile.

După lucrul intensiv pentru temele necesare obținerii certificării, au urmat 3 zile în care am făcut schimb de păreri, și am vazut metode diferite, adaptate și personalizate, de abordare a situațiilor aparute în interacțiunile cu părinții purtători.

Evaluarea temelor s-a facut în grup, un adevărat colocviu, în urma discuțiilor fiecare participant a rămas cu un sentiment de împlinire și, uneori, cu o direcție de îmbunătățire a conceptelor prezentate.
Fiecare cursant a contribuit prin feedback, am reflectat asupra temelor discutate, am putut înțelege în profunzime cum a lucrat fiecare și cum au lucrat cei din grup.

Până și prezentarea tehnicilor de legare a wrapurilor și de montare a sistemelor de purtare, a fost o oportunitate de schimb de informații între cursanți, de încurajare și de confirmare că ceea ce facem din pasiune, o facem la un nivel profesionist.

Spre "exasperarea" colegele mele de curs, în perioada de pregatire a temelor, le-am facut toata lista cu cerințe ca fiind obligatorii, ajungând astfel să fim prima grupa internațională și a doua din lume certificată după noile standarde Die Trageschule Dresden.

Am plecat de la curs plină de energie și pregătită să împărtășesc din bucuria purtării cu întreaga comunitate locală BabyWearing Constanta, care mi-a fost alături în toti acesti ani.

A fost o încântare să petrec aceste zile cu un coach experimentat, așa cum este Ulrike. M-a ajutat să devin un consultant babywearing și mai bun și mai pregătit, și prezența unui grup de cursanți așa dedicați cum au fost colegele mele, a fost a adevarata încântare și prilej de schimb de experiență.

Astept cu nerăbdare urmatoarea ocazie să petrec timp alături de Ulrike, un om minunat de la care am învățat extraordinar de multe. "

Cum poți participa la curs?

Pentru înscriere, completați formularul de aici.

> Locurile sunt limitate: 14 participanți pentru Basic și Advanced și 12 participanți pentru Certification. Locurile se vor completa în ordinea cererilor și vor fi rezervate doar în momentul achitării avansului.

Pregătire pentru curs: este necesar să aduceți mai multe sisteme de purtare și o păpușă pentru exersarea legăturilor. Dacă nu aveți o păpușă specială pentru babywearing, vă recomandăm ca păpușa aleasă sa aibă minim 2 kg și dimensiuni asemănătoare unui bebeluș. 

Bebelușii și copiii nu vor putea fi prezenți în sala de curs. Vor exista pauze în care cei mici vor putea fi alăptați, însă va fi necesar ca, în restul timpului, să existe un adult care să poată să sta cu ei în afara sălilor de curs.

> Cursul va fi în limba engleza, fără traducător.

Fiecare absolvent va obține o diplomă de consultant în babywearing acreditat de Scoala Die Trageschule aferentă modulului încheiat.

Taxa de înscriere

Cursul Basic: 350 euro + tva

Cursul Advanced: 300 euro + tva

Cursul Certification: 350 euro + tva 

Pachet Combo Modul Basic + Modul Advanced: 600 euro + tva 

Cursul se va achita în 2 tranșe: 150 euro + TVA în 2 săptămâni de la confirmarea locului (300 euro + TVA în cazul pachetului Combo) și restul cu 2 săptămâni înainte de începerea cursului.

Sunt incluse pauzele de cafea, ceai & fructe, suportul de curs (include și un wrap scurt Didymos + un wrap pentru învățarea nodurilor la modulul Basic) și cheltuieli organizatorice.

Taxa nu acoperă costurile de cazare și masă ale participanților.

Pentru mai multe detalii despre cursuri și școala Die Trageschule sau dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne scrieți la adresa curs.babywearing@hiphip.ro. 

Lasa un comentariu

Comentariile sunt moderate și trebuie aprobate înainte e a fi publicate.

Coșul tău este gol