Sari la conținut

Curs de babywearing cu Ulrike Hower, Die Trageschule

Suntem tare bucurosi sa va dam o mare veste: Ulrike Hower revine in Romania! Anul trecut, HipHip a organizat doua cursuri de babywearing cu scoala Die Trageschule, Dresden. A fost o experienta de neuitat pentru fiecare participant si vrem sa o repetam.

Credem ca purtarea bebelusilor este o experienta fireasca, naturala, implinitoare de care ar trebui sa beneficieze orice mama & copil. Credem ca e nevoie de informare corecta si de sustinere individuala pentru fiecare familie in parte. De aceea suntem mandri sa colaboram cu persoane cu expertiza, dedicate si pasionate de babywearing.

Cine este Ulrike Hower?

Ulrike Hower

A fondat scoala Die Trageschule Dresda, este consultant in alaptare, asistentă medicala, trained life-coach. A studiat Etica Medicala si Familiala si are patru copii.

Sustine cursuri de babywearing de 20 de ani in toata lumea si a format peste 1,000 de consultanti de babywearing. Interesul si curiozitatea ei s-au nascut in perioada cand a fost asistenta medicala voluntara in Kenya si vedea bebelusi purtati si implicati in viata obisnuita a mamei de zi cu zi.

Scoala de babywearing Die Trageschule

Este cea mai renumita scoala din domeniu, prima infiintata in Germania, o tara cu lunga traditie in Babywearing. Inca din anii ‘70 a inceput sa se dezvolte interesul pentru purtarea bebelusilor la ei. Didymos, de exemplu, s-a lansat in 1972.

Scoala s-a deschis in anul 1998, in Dresda, Germania iar acum are filiale in UK, Rusia, Austria, Elvetia si Irlanda. Are un bord medical cu consultanti in chiropractica, pediatrie, alaptare si consiliere familiala.  http://www.trageschule-dresden.de/, http://www.trageschule.co.uk/

Tot ei organizează si conferinte de babywearing Trage-tage - cu medici si diverse specializari, kinoterapeuti si psihologi unde se dezbat noile studii si directii de cercetare din domeniu.

Cum a ajuns Trageschule la noi?

> Primul consultant din Romania a fost Cristina Marin, fondatoarea HipHip - in februarie 2011 a urmat cursul chiar in Dresda.

> A urmat primul curs din Romania, organizat de Alina Bratu, in Timisoara in anul 2014.

> Apoi, anul 2015, am organizat cursurile in Bucuresti. In fiecare an am incercat sa trimitem cat mai multe persoane din echipa HipHip la cursurile Trageschule. La finalul articolului puteti vedea cateva poze de la ultimul curs.

Anul acesta, in perioada 11-13 aprilie 2016, Ulrike va sustine cursul basic de formare a consultantilor de babywearing in Bucuresti. Vei putea descoperi informatii pretioase bazate pe studii stiintifice din medicina si psihologie si pe expertiza consultantilor din domenii adiacente.

Cum puteti participa la curs

Cursul se adreseaza celor pasionati si incurajam participarea educatorilor pre si postnatali - doule, moase, consultanti in alaptare, cadre medicale precum si membrilor activi ai grupurilor de babywearing.

> Locurile sunt limitate: 12 participanti. Am inscris 3 persoane din echipa HipHip si mai avem 9 locuri disponibile. Vom selecta inscrierile in functie de motivatia participarii la curs. Fiecare absolvent va obtine o diploma de consultant in babywearing acreditat de Scoala Die Trageschule (modulul basic).

> Pentru inscriere, trimiteti un email la adresa ramona@hiphip.ro cu subiectul “Curs babywearing 2016” unde ne povestiti de ce ati vrea sa participati la acest curs.

> Taxa de inscriere este aceeasi ca anul trecut: 385 euro + TVA. Se poate achita in 2 transe: 50% in termen de doua saptamani de la inscriere si 50% pana la data de 20 martie 2016.

Sunt incluse pauzele de cafea, ceai & fructe, suportul de curs (include si un wrap scurt Didymos + un wrap pentru invatarea nodurilor) si o parte din cheltuielile organizatorice. Taxa nu acopera costurile de cazare & masa ale participantilor.

Hint: La HipHip incercam sa sustinem formarea consultantilor de babywearing si ne dorim sa facem participarea mai accesibila pentru unele locuri. Asa ca noi vom acoperi 50% din taxa pentru doua locuri. Stati pe aproape, revenim cu detalii pe pagina de Facebook despre cum puteti beneficia de reducere :).

> Pentru exercitiile practice, trebuie sa veniti la curs propriile sisteme: wrap tesut, wrap elastic, sling cu inele, mei-tai, SSC si o papusa grea pentru babywearing.

> Cursul va fi in limba engleza, fara traducator.

Program curs: 11-13 aprilie

Luni: 14.00 - 19.00
Marti: 9.00 - 18.00
Miercuri: 9.00 - 16.00
* pot aparea mici modificari de program, vom anunta in timp util toti participantii.

P.S. Pe langa curs, vom avea si alte intalniri unde veti putea sa o ascultati pe Ulrike si chiar sa ii puneti intrebari despre purtarea, alaptarea si dezvoltarea bebelusilor. Revenim cu detalii curand, suntem nerabdatori pentru ce va urma :).

Curs Babywearing HipHip

Curs babywearing HipHip 2015

Absolventi curs advanced Die Trageschule

Cristina

impresii de la curs http://coolnhip-bwtip.blogspot.ro/2016/04/die-trageschule-bucuresti-2016.html

Lasa un comentariu

Comentariile sunt moderate și trebuie aprobate înainte e a fi publicate.

Coșul tău este gol