Sari la conținut

Lista de cumpărături pentru grădiniță

Lista de cumpărături pentru grădiniță-HipHip.ro

Mai sunt câteva zile până la debutul unui nou an de grădiniță. Indiferent dacă cel mic revine după vacanță sau va merge pentru prima dată la grădi în această toamnă, mulți părinți au început deja cumpărăturile pentru el.

În funcție de grădinița aleasă, este posibil să primești o listă orientativă chiar de la ei.

De cele mai multe ori, ea arată ca cea de mai jos:

La această listă de bază mai trebuie adăugate hainuțele de exterior pentru sezonul rece și cele de ploaie.

Garderoba copilului trebuie adaptată în funcție de cerințele speciale ale grădiniței. De exemplu, cele Montessori solicită ca tricourile să fie simple, fară personaje. Verifică dacă grădinița celui mic are astfel de cerințe, înainte să pleci la cumpărături.

Stratul de bază

haine de lana copii gradinita manymonths hiphip

Este extrem de probabil ca cel mic să murdărească mai multe rânduri de haine pe parcursul unei zile. O variantă este să cumperi un număr mai mare de tricouri și de pantalonași de interior (unele mame recomandă aproximativ 10 din fiecare).

O a doua variantă este să investești în câteva articole de bază din lână. Vei avea nevoie de mult mai puține (5 seturi sunt mai mult decât suficiente). Dacă cel mic se pătează la joacă, la masă sau la ora de pictură, o bluză sau un pantalon de lână poate fi șters repede cu un prosop și nu va reține nici murdăria nici umezeala. Astfel, poți sta liniștită că, în eventualitatea în care nu va fi schimbat , micuțului nu îi va fi rece.

Între purtări nu este absolut necesar să fie spălate dacă nu au fost murdărite cu ceva problematic (carioci, fructe sau băuturi care pătează). Dacă se confruntă cu murdărie obișnuită (praf, pământ, noroi, hăinuțele din lână pot fi doar scuturate și aerisite timp de 24 de ore pentru a fi din nou gata de purtat.

Încălțămintea de interior

papuci de lana copii gradinita hiphip

Alege încălțăminte de interior pe care cel mic să poată să o folosească singur dar care să rămână fixată pe picior atunci când se zbenguiește prin clasă.

Pantofii de interior de la Hafliger sunt ideali pentru grădiniță pentru că sunt ușor de încălțat, pot fi purtați inclusiv pe piciorul gol și sunt extrem de comozi. Interiorul din lână fiartă permite picioarelor sa respire și ajută la reglarea temperaturii și a umidității.

Talpa moale din strat dublu de lână împâslită (10 mm), este acoperită cu un strat de latex natural ceea ce îi face să fie exact atât cât trebuie de aderenți și anti-derapanți.

Hainele de exterior

haine de lana fiarta copii gradinita disana hiphip

Pentru ieșit afară în perioada rece ar fi de preferat să alegi haine care se îmbracă ușor și pe care copilul să învețe cât mai repede să le folosească singur.

O jachetă cu fermoar va fi ușor de mânuit de cel mic. Gluga va fi extrem de utilă în cazul în care își uită căciula în clasă ori începe să burnițeze.

Alege haine de exterior rezistente la murdărie. Hainele din softshell sau lână fiartă se curăță extrem de ușor de noroi și nu necesită spălare decât în cazuri excepționale.

Pentru zilele umede de toamnă vei avea nevoie de haine și cizme de ploaie. Bucuria celui mic de a se juca în bălți va merita investiția!

Lasa un comentariu

Comentariile sunt moderate și trebuie aprobate înainte e a fi publicate.

Coșul tău este gol