Lana pura cu lanolina este un remediu 100% natural pentru iritatiile de scutec

Lâna este cunoscuta de secole pentru proprietatile ei antibacteriene, absoarbe umezeala si pielea ramane uscata. Lanolina trateaza si hidrateaza pielea iritata. Aceasta este de fapt "efectul Pampers" natural.


Lână vindeca si este un remediu testat si examinat clinic şi ştiinţific. 

Experţii consideră că efectul de vindecare se bazeaza pe contactul blând cu pielea. Pielea este organul nostru cel mai mare si foarte important. Lâna atinge pielea cu o multime de fibre fine si sistemul capilar sanguin este stimulat. Astfel este stimulată si protejată puterea naturala a corpului de vindecare. Datorita unui efect de incalzire usoara, se relaxeaza muschii. Continutul ridicat de lanolina (ceara sau grăsime) vindecă rănile și previne mâncărimea. Lâna previne aparitia microorganismelor fiind astfel perfectă pentru a proteja zonelor cu răni. In plus, lâna asigura aerisirea ranilor ceea ce grabeste vindecarea.

Următoarele tratamente recomandate cu lână ca si medicament au fost testate cu succes. 

Vindecarea iritatiilor de scutec:

Se ia o bucata de lână subtire de dimensiunea scutecului si se asează in interiorul scutecului le fel ca un insert astfel incât tot ceea ce este din hârtie sau bumbac sa fie acoperit de lâna. Lăna va atinge astfel fundulețul bebelușului. Nu dati cu crema! Atunci când schimbați scutecului puneți o noua bucată de lână,  o bucată curată. Dăcă doriți neapărat să folosți crema, folositi o cremă fără conservanti sau arome.

Vindecare rănilor pe mamelon (după alăptare):
Se aseza o bucata suficient de mare in sutienul pentru alaptare, lâna fiind in contact direct cu pielea, intre lână si sutien putând fi absorbantul pentru alaptare.

Linistirea colicilor si a durerilor de burtica:
Se pune pe burta o bucata de lana si apoi de acopera cu imbracamintea.

Pachetele contin 50g sau 100g. Pentru un insert de scutec aveti nevoie de 5-10g lâna. Folositi doar lână in stare pură, lână care a fost spălată, tratată cu lanolină si scărmănată.


Scrie un comentariu


Blog HipHip

Manduca Duo, wrap țesut și marsupiu ergonomic
Manduca Duo, wrap țesut și marsupiu ergonomic

Pentru o viitoare mămică ce dorește să își poarte puiul, alegerea unui sistem de purtare potrivit poate fi copleșitoare. Pe piață există o mare varietate de sisteme iar recomandările consultanților diferă destul de mult.

Citeste in continuare

7 idei de cadouri pentru toată familia
7 idei de cadouri pentru toată familia

1 Comentariu

Încet, încet, în mintea tuturor se strecoară o întrebare care nu ne dă pace: Ce cadouri să iau anul acesta pentru familie și prieteni? Ca și prima rază de soare de dimineața, încercăm să o ignorăm inițial. Este prea devreme, trece de la sine! 

Citeste in continuare

Purtarea bebelușului în sezonul rece
Purtarea bebelușului în sezonul rece

Venirea frigului nu trebuie să ne descurajeze să ne purtăm bebelușii. Plimbările în aerul rece de toamnă târzie sau chiar iarnă au puterea miraculoasă de a calma până și pe cei mai agitați dintre pasageri și de a-i trimite repede în lumea lui Moș Ene.

Citeste in continuare