Sari la conținut

Vara in sling

Chiar si pe caldurile de peste vara este important sa purtam bebelusul. Bebe vrea si are nevoie sa fie aproape de mamica lui, sa ii simta mirosul, sa ii auda bataile inimii si sa fie legat de mersul ei. Sunt convinsa ca de cele mai multe ori bebe prefera un pic de caldura decat sa fie lasat in carucior. Eu am nascut in iunie, Ra avea nevoie sa ma simta aproape, nu puteam sa o “pedepsesc” la carucior doar pentru ca afara erau 30 de grade.

Fara plastic

Cel mai important mi se pare evitarea materialelor sintetice la un port bebe. Am vazut pe piata mult prea multe marsupii care nu respira de nici o culoare. Nu as lua un marsupiu din fas, plastic sau alt material sintetic doar pentru ca pe eticheta scrie Chicco sau altceva la fel de “fancy”. Nici noi nu ne-am simti bine sa fim inconjurati de plastic, mai ales vara. Exista destule alternative din materiale naturale precum bumbacul si/sau canepa.

Tipul de tesatura

Tesatura din bumbac poate fi de mai multe feluri, sunt esarfe subtirele si altele mai groase. De exemplu sling-urile si wrap-urile EllaRoo sunt facute special pentru tari calduroase, tesatura este destul de rara si respira super ok. Pe de alta parte si wrap-urile elastice sunt dintr-un jerseu material moale si subtirel, numai bun pentru un bebe mic pe timp de vara (asta nu inseamna ca iarna nu ar fi bun, pentru caldura iarna ma bazez pe haine si cover-uri, nu pe port bebe in sine). Da, dar wrapurile germane din bumbac tesut sunt cele mai bune, ar striga “cineva”. Da, asa e, sunt foarte rezistente si faine, distribuie greutate super bine, ce mai tura-vura vorbim de calitate germana. Au insa un mare dezavantaj vara: tesatura este mai groasa. E adevarat ca si wrap-urile din material subtire au dezavantajele lor in anumite conditii: atunci cand porti un copilas greu (peste 12-14 kg) pe perioade lungi de timp, materialul te-ar putea “taia” un pic pe la umeri.

Tipul de port bebe

In principiu, un sling sau un pouch e mai “racoros” decat un wrap. Ele au un singur rand de material peste bebe, spre deosebire de wrap unde in general sunt 2 - 3 straturi de material.

wrap tesut 

Insa wrapul are marile sale calitati si nu m-as lasa descurajata cu una cu doua. Exista legaturi de “vara” (linkurile sunt catre instructiuni): La fel in mei tai, aerul circula prin lateral si e destul de ok pe timp de vara.
Pentru bebelusii mai mari pe perioade mai scurte de timp, pouch-ul Tonga e super fain. E ca o plasa, practic nu sta nimic nici pe mine nici pe bebe; plus ca poti intra cu el in apa sau la dus.

Ce altceva putem face?

E clar, ca nu putem gasi un sistem de purtare cu care sa fim 100% confortabili pe caldurile astea, insa putem sa ne imbunatim “situatia”. Mai jos sunt cateva idei pe care le-am aplicat si eu:
  1. Am luat o umbrela mica si foarte usoara, cu ea am umblat pentru a avea umbra atunci cand merg mai mult timp prin soare. Probabil ca aratam un pic ciudat, dar e practic. Tendinta este sa cumparam umbrele largi pentru a ne acoperi compet. Insa din experinta mea “usor” este mai important decat “mare”, pentru ca nu iti oboseste mana.
  2. La sling-ul cu inele am folosit coada pentru a feri bebelusul de razele soarelui.
  3. O imbrac pe Ra cat mai sumar, uneori doar in scutec.
  4. Dupa 3 luni am folosit crema de soare bio de la organik.
  5. Am baut multa apa, hidratarea e importanta atat din cauza caldurii cat si pentru alaptare.
  6. Am folosit apa si pentru a ne racorii, am umezit-o pe Ra pe fata, picioruse, maini si par.
  7. Acum de cand Ra e mai mare as vrea sa incerc si cu o sticla cu apa rece in mei tai sau pouch. Mi se pare o idee foarte buna.
  8. Am la mine un tricou de schimb pentru Ra, atunci cand o dau jos din mei tai o schimb daca a transpirat.
Daca mai aveti si alte idei va rog sa imi spuneti. 

  wrap elastic

Articol preluat de pe blogul adelle.ro - articol initial http://adelle.ro/vara-in-sling/

Lasa un comentariu

Comentariile sunt moderate și trebuie aprobate înainte e a fi publicate.

Coșul tău este gol