Sari la conținut

De ce iubesc lâna merinos

Super călduros în lână merinos

Bule de aer sunt prinse printre fibrele de lână merinos, astfel se creeaza un micro-climat de aer cald, senzatia este de comfort maxim. Cu toate acestea, lâna merinos este extrem de respirabila, excesul de căldură este eliberat la nevoie pentru a evita supra-încălzirea . Reglarea temperaturii este perfectă și oferă comfort indiferent de vreme !

Lână se simte caldă pe piele din prima clipă de purtare.

Hainele ManyMonths și Cosilana sunt create in Finlanda, respectiv Germania, firul de lână folosit este suficient de gros pentru a ține de cald iernilor geroase din emisfera nordica.

De ce este acest lucru atat de important ?

Bebelusii si copiii mici nu se pot adapta la schimbările de temperatură precum adulții, ei pot pierde căldura de până la 4 ori mai repede. In mod special copii mici, sub 12 luni, au dificultati de reglare a temperaturii.

Studiile au aratat ca somnul bebelusilor este mult mai bun daca dorm îmbracați în lână. Bebelusii sunt mai relaxati si dorm mai mult datorita reglarii superioare a temperaturii.

Sac de dormit din lana Haine din lana merinos pentru bebelusi

Lâna merinos este super fină

Lâna merinos folosită la hainele Cosilana sau ManyMonths este superfină, grosimea firului fiind mai subțire decât a firului de păr. Spre deosebire de lâna tradițională, fibra merinos are un strat exterior mătăsos ceea ce oferă o textură moale și fină. Țesătura extrafină de merinos este confortabilă chiar și pentru cea mai sensibilă piele, și este în special bună pentru copiii care suferă de eczeme sau alergii.

Jacheta copii din lana merinos    Paturica din lana merinos

Lâna merinos le permite să se miște liber, să crească!

Firul de lână merinos are o elasticitate naturală, își menține forma indiferent de câte ori este întins sau spălat. Hainele se păstrează bine, nu se lăbărțează în timp. Sunt încredibil de confortabile la purtat și oferă suficient spațiu pentru creștere și mișcare. Această întindere naturală permite ca hainele ManyMonths și Cosilana sa fie purtate luni bune după  intervalul de vârstă de pe etichetă - privind și din acest punct de vedere hainele chiar își merită valoarea.

Cel mai important, lâna merinos are un raport foarte mare căldură -greutate, astfel copilul tau primește multă căldură dar nu și haine voluminoase.

Haine din lana merinos pentru corp  

Cu lână cei mici sunt uscați

Lâna merinos respiră foarte bine și se usucă repede - o veste bună pentru toți părinții ocupați dar mai ales pentru cei mici care au multe ocazii pentru a se uda: scurgeri din scutece, băluțe de la dinții care ies, pahare vărsate sau pur și simplu bălți.

Fiecare fibra merinos are un strat de protecție naturală care respinge apa, astfel copilul este uscat. Apa care totusi ajunge înăuntru este trasă in miezul fibrei, departe de piele - de fapt, lâna merinos nu se va simti umedă decât la peste 60 % saturație  (ceea ce înseamnă destul de mult). Umezeala se evapora apoi spre exterior în aer și menține purtătorului sentimentul de cald si uscat toată ziua.

In final, dacă chiar se va uda, copilul va sta la căldură datorită capacităților superioare de izolare, spre deosebire de bumbac și sintetice.

Deci, du-te afară la joacă !

Lâna se spală la mașină

Stratul de protecție naturală ajută de asemeni la prevenirea petelor, deci dacă le tratați prompt ele pot fi ușor prevenite. Materialul fiind foarte “resipirabil”, este suficient sa le aerisiți câteva ore, vor mirosi din nou a curat. Atunci când are nevoie să fie curățate, se pot spăla la mașină la maxim 30 de grade, cu detergent pentru lână.

Lâna este static rezistentă, adică adună mai puțin praf. Este astfel o opțiune excelentă pentru cei mici cu astm sau alergii.

Lâna este antibacteriană și anti - miros

Este confortabil să știm că hainele copiilor noștri luptă cu germenii. Lâna conține in mod natural lanolină și keratină (o substanță care se găsește in pielea noastră, păr și unghii), ambele au proprietăți antibacteriene și antimicrobiene.

Lâna este un material natural, pur & hipoalergenic

Hainele din lână merinos de la Cosilana sunt din lână organică, vopseaua folosită nu conține metale grele. ManyMonths are certificare GOTS si Oko-Text Standard 100.

Practic sunt haine care nu contine chimicale, cele care de fapt provoaca alergie sau sensibilitate la lână. Lâna merinos este antistatică și respinge praful - o veste bună pentru ca praful este cauza principală a alergiilor și a astmului.

Haine din lana merinos pentru bebelusi  

Lâna este rezistentă

Firul de lână Merinos poate fi îndoit de 20.000 de ori înainte de rupere . Prin comparație , firul de bumbac se va rupe după 3000 de ori și cel de mătase după doar 2.000 .

Lâna nu arde și are factor de protectie UV

Lâna este și o opțiune foarte sigură pentru că se aprinde greu și nici nu se topește atunci când arde așa cum se întâmplă cu fibrele sintetice. In plus, are și proprietăți de autostingere, de aceea este prima alegere pentru hainele de corp ale militarilor și pompierilor. Atunci când lâna este expusă la foc ea se va carboniza incet și apoi se va stinge. Spre deosebire de materialele sintetice care se topesc și se lipesc de piele și alte materiale naturale bumbac, in, mătase care au rate de aprindere mult mai mare.

Țesăturile merinos au un factor de protecție între 30 și 50 UPF (în funcție de grosimea firului folosit ) - mult mai mare decât orice alt material natural.

  

Blândă cu mediul

Merinos lână este o resursă naturală, biodegradabil, durabilă și regenerabilă, materie care creștere înapoi an după an. Este cea mai bună alegere pentru copilul dumneavoastră dar și pentru mediu. Hainele Cosilana și ManyMonths sunt produse cu grijă și respect pentru mediu, dar și față de oamenii și animalele implicate în proces.

Lână merinos vs tradițională

Când spunem "lână” ne ducem cu gândul la pantalonii groși și “mâncăcioși” pe care obinuiau să îi croșeteze odinioară bunicile. Dar hainele Cosilana și ManyMonths sunt super fine și pufoase. Fără mâncărimi chiar și pentru cei cu pielea sensibilă.

Merino vs sintetice

Fibrele sintetice cum ar fi: polar, polipropilena și poliester sunt de fapt doar plastic. Fabricate din petrol, ele nu pot respira - nici nu se compara cu o izolația naturală și cu felul superb în care respiră lâna merinos. Sinteticele dacă nu sunt tratate cu un agent de ignifugare chimic, sunt extrem de inflamabile.

  

 

Lasa un comentariu

Comentariile sunt moderate și trebuie aprobate înainte e a fi publicate.

Coșul tău este gol