Sari la conținut

Spalare bavetica Joha bambus

Pentru spalare folositi doar detergent pentru lână.

Recomandarile producatorului:

 - spalare la masina, maxim 40 grade, ciclu scurt

- nu folositi inalbitor

- nu uscati prin centrifugare

- permite uscarea in plan vertical

- calca la temperatura scazuta (cu sau fara abur)

 

INFORMATII GENERALE SPALARE SI INGRIJIRE LÂNĂ

Intotdeauna verifica eticheta produsului, pentru a fi sigur ca il speli corespunzator. Am detaliat aici cum sa citim corect etichetele produselor din lână.
Lâna necesita putin mai multa atentie la spalare!

    1. Asigura-te ca hainele chiar trebuie spalate. Lâna respinge murdaria, se curata singura si nu e nevoie sa o speli la fel de des precum bumbacul. De cele mai multe ori e suficient sa o aerisesti sau sa pulverizezi putina apa si sa o tii la aer apoi, pentru a se auto-curata. O haina de lana o poti purta de mai multe ori fara a fi nevoie sa o speli, stiu ca suna ciudat, dar chiar functioneaza.

        2. Ideal ar fi sa o speli de mana, in apa de aprox 30 grade. Spala usor, prin inmuiere si apasare (nu prin frecare, pentru ca se vor scamosa), in apa care trebuie sa aiba aceeasi temperatura atat la spalare cat si la clatire. Schimbarea temperaturii poate cauza un "soc" lânii, facand-o sa se micsoreze.

          Multe persoane, chiar si noi, spalam lâna la masina, la program de spalare delicat, special pentru lână, in apa rece, la 30 grade. Verifica de fiecare data temperatura!

          Lâna tip fleece recomandam sa fie spalate de mana, cat mai bland cu putinta, fara frecare sau stoarcere.

          FOLOSESTE DETERGENT POTRIVIT - Foarte important! Pentru toate produsele de lână foloseste un detergent special creat pentru lână care protejeaza si reface uleiurile naturale ale acesteia. Recomandam unul din produsele noastre de aici.

            3. USCARE

              Stoarce hainele din lână prin presare cu un prosop, pune-le in forma, apoi lasa-le sa se usuce intins, in plan orizontal, nu atarnate. Nu expune razelor directe ale soarelui sau surselor de caldura (radiatoare).
              Nu rasuci pentru a stoarce!

                4. CALCARE

                  Calcarea este uneori necesara la articolele subtiri. Foloseste doar setarea speciala pentru lâna, cu abur, si nu calca articolele complet uscate. Daca nu aveti setare speciala pentru lâna, folositi o temperatura scazuta si puneti o carpa umeda intre fierul de calcat si haina din lâna.

                  Lâna este un material delicat, “pretentios” ar spune unii, dar pentru cei care nu isi doresc prea multa bataie de cap, exista si lâna tratată pentru spalare (lana superwash, de ex.), care permite spalare si stoarecere la mașina: Joha, Papfar, Mikk-line, FUB, MP Denmark.

                   

                  Coșul tău este gol