Sari la conținut

Cum alegem încălțămintea pentru sezonul rece?

Cum alegem încălțămintea pentru sezonul rece?-HipHip.ro

Sezonul rece se apropie cu pași repezi și majoritatea părinților au început căutările pentru încălțările de iarnă de anul acesta.

Pentru a alege perechea potrivită pentru cel mic, ar fi bine să răspunzi la câteva întrebări:

  • Copilul meu va merge iarna asta? Alege încălțări cu talpa mai flexibilă dacă cel mic abia învață să meargă. Daca bebe încă nu face primii pași, alege mai degrabă botoșei călduroși și impermeabili, perfecți pentru cărucior sau pentru copiii purtați.
  • Unde va folosi încălțările? Doar pentru joaca în parc sau și la munte/ la țară? Dacă iei în calcul și joaca în noroi, apă, alege încălțăminte waterproof care se curăță ușor.
  • Cât de mult vor fi folosite? Doar pentru câțiva pași sau pentru reprize prelungite de joacă? În funcțe de acest aspect va trebui să te orientezi pentru funcționalitate și rezistență.

 În cazul copiilor, încălțămintea de iarnă trebuie să îndeplinească două condiții principale: să fie comodă și călduroasă. Includ aici și bariera împotriva umezelii, întrucât picioarele ude sunt picioare reci.

cizme iarna cu lana pentru copii

Pentru a te asigura că ghetuțele alese îndeplinesc aceste două condiții esențiale, va trebui să urmărești următoarele aspecte:

1. Să aibă mărimea potrivită. Încălțările pentru iarnă nu trebuie să fie nici prea mici, nici prea mari. Cizma de iarnă nu încălzește piciorul. Căldura emanată de acesta și păstrată în interior de încălțăminte este cea care va încălzi piciorul. Daca avem o ghetuță prea fixă, degetele nu vor avea loc să se miște liber și vor îngheța. Dacă alegem o pereche de cizme mai mari, în speranța că cel mic le va purta tot sezonul, piciorul trebuie să producă mai multă căldură pentru a încălzi tot spațiul din interiorul cizmei.

Soluția este un compromis între cele două: încălțări lejere dar nu exagerat de mari. Măsoară cu grijă piciorul copilului și verifică măsura interioară a cizmei pe care dorești să o alegi și recomandările producătorilor. Majoriteatea indică să alegi cizma cu 1-1,5 cm mai mare decât lungimea piciorului, pentru a lăsa loc de creștere.

Dacă tălpicul cizmei este detașabil, îl poți scoate și verifica foarte ușor potrivirea cu talpa piciorului.

cizme de iarna copii

2. Să ții cont de activitățile pentru care le alegi. Îți dorești încălțări pentru ger și zăpadă sau pentru joaca în ploaie și temperaturi medii? O cizmă de zăpadă este, de regulă, water-repellent, adică va rezista cu brio la zbenguiala în zăpadă dar nu va fi la fel de potrivită pentru săriturile în bălți. De asemenea, talpa cizmelor de zăpadă este necesar să fie aderentă pentru a îl feri pe cel mic de căzăturile pe gheață.

3. Înălțimea cizmei. Ghetuțele până  la gleznă pot arata drăguț și ușura mersul pentru un copil care abia învață să meargă, însă au dezavantajul că vor permite zăpezii sau apei să intre pe deasupra. Înălțimea ideală pentru cizmele de zăpadă este până la jumătatea gambei. În acest fel, cel mic se poate juca și în zăpadă mai mare, fără ca aceasta să intre în încălțări.

cizme iarna cu lana pentru copii

4. Izolarea termică. Chiar dacă cizma va fi folosită pentru drumurile scurte spre grădiniță, este important să verifici stratul izolator al încălțării. Un strat interior de lână are avantajul că, în plus față de excelenta izolare termică, păstrează piciorul cald chiar și atunci când acesta transpiră.

cizme iarna cu lana pentru copii

 

Lasa un comentariu

Comentariile sunt moderate și trebuie aprobate înainte e a fi publicate.

Coșul tău este gol