Sari la conținut

Cum aleg măsura potrivită la încălțări?

Cum aleg măsura potrivită la încălțări?-HipHip.ro

Alegerea încălțărilor pentru cel mic, mai ales atunci când comanzi online, îți poate da reale bătăi de cap.

Majoritatea producătorilor oferă informații legate de lungimea interioară a pantofului și modul în care trebuie să măsori piciorul copilului. Totuși, nu este foarte clar cât spațiu ar trebui să lași pentru creșterea piciorului și pentru un mers lejer.

Iată câteva sfaturi care îți vor face viața mult mai ușoară:

Cum măsor piciorul copilului?

Cea mai simplă metodă este să folosești o coală de hărtie pe care să o poziționezi lângă un perete și să așezi copilul astfel încât călcâiul să fie lipit de acesta. Cel mic trebuie să stea în picioare atunci când îl măsori. Faci un semn în fața degetului mare și încă unul în dreptul călcâiului. Trasează o linie perpendiculară între ele și măsoară lungimea acesteia.

Ideal este să măsori ambele picioare, doarece este posibil ca dimensiunea să varieze puțin. Dacă sunt diferențe, orientează-te după piciorul cu lungimea mai mare. La rezultatul obținut adaugă spațiul de creștere. în funcție de tipul de încălțăminte ales.

Cât spațiu trebuie să las pentru creștere?

Sandale deschise 10 mm
Sandale închise 10–15 mm


Pantofi 10–15 mm


Ghete de primăvară/toamnă cu căptușeală subțire 10–15 mm


Ghete cu căptușeală groasă 15–20 mm


Cizme de ploaie 15–20 mm

    Cât de repede cresc picioarele celui mic?

    Până la 3 ani, picioarele copiilor cresc destul de repede. În medie, un toddler va trece la numărul următor în 12-15 săptămâni.

    Între 3 și 4 ani, va trece la numărul următor în aproximativ 4 luni. Totuși, deoarece copiii cresc în salturi, este bine să verifici pantofii la fiecare 6-8 săptămâni, ca să te asiguri că îi sunt în continuare buni.

    După vârsta de 4 ani, ritmul de creștere nu mai este atât de accelerat și este în regulă să îi verifici pantofii la aproximativ 3 luni.

    Iată, în medie, cât crește anual piciorușul celui mic:

    • 1–2 ani, aproximativ 20 mm / an
    • 2–3 ani, aproximativ 15 mm / an
    • 3–11 ani, aproximativ 10 mm / an
    Cum îmi dau seama dacă i-au rămas încălțările mici?

    Picioarele copiilor cresc în salturi și pot câștiga în lungime destul de repede în acele perioade. În general, cu cât e mai mic copilul, cu atât vor crește mai repede picioarele. 

    Când spațiul dintre degetul mare și pantof este mai mic de 5 mm este cazul să treci la următorul număr, pentru că este posibil să îl jeneze la mers. Acești 5 mm reprezintă un spațiu necesar pentru un mers confortabil.

    Dacă ghetele sau pantofii au branț detașabil, poți verifica spațiul rămas scoțând branțul și suprapunând piciorușul încălțat în șosetele pe care le poartă de obicei.

    Dacă nu ai această opțiune, rămâne doar să măsori cu atenție piciorul și să îl compari cu spațiul interior al pantofului.

    Lasa un comentariu

    Comentariile sunt moderate și trebuie aprobate înainte e a fi publicate.

    Coșul tău este gol