Sari la conținut

Pozitia picioarelor in Manduca - pozitia M

Ai incredere in Mama Natura!

Cu manduca poti sa stai linistit, copilul tau este asezat in siguranta in pozitia M tot timpul. Pozitia M este pozitia naturala de sedere si de purtare a copilului si astfel este recomandata atat de pediatri cat si de ortopezi. In mod special, in primele cateva luni, pozitia de sedere a copilului este importanta, pentru ca pelvisul si coloana copilului nu sunt complet dezvoltate.

Manduca portbebe 

In pozitia M, genunchii bebelusului sunt asezati pe aceeasi linie cu buricul lor si usor departati in lateral (ca o broscuta); fundul si picioarele formeaza astfel litera M. Pelvisul copilului va fi inclinat in fata; spatele va lua forma potrivita varstei, o curba asemanatoare literei C.

In pozitia M, nu exista tensiuni inutile si posibilitatea unor malorfmatii scheletice ulterioare este cu atat mai mult redusa. Dar aceasta pozitie nu este numai corecta din punct de vedere ortopedic, ci pur si simplu confortabila.

Daca ai ridicat vreodata un copil pentru o dragaleala buna, e posibil sa fi observat ca majoritatea, instinctiv, ridica picioarele si isi curbeaza spatele. Si, da! chiar si adultii aleg in mod natural aceasta pozitie atunci cand se ghemuiesc sub o patura intr-o dupa amiaza lenesa. Aproape ca un copil in manduca, pe bune!

Portbebe Manduca 

 

Lasa un comentariu

Comentariile sunt moderate și trebuie aprobate înainte e a fi publicate.

Coșul tău este gol