Sari la conținut

De ce este lâna atat de buna pentru noi?

Lâna este un material natural si inteligent.


Lâna stie sa:
* respire, adica absoarbe vaporii de apa din corp si ii elimina in atmosfera
* raspunda in mod dinamic mediului si ajuta organismul la reglarea temperaturii
* sa se curate singura (oh da!)
* respinga apa (ploaia) (gandeste-te la oi si cum stau picaturile pe ele)
* tina de cald iarna si racoare vara.

Lâna este un material natural de tip “high-performance”.

Lâna este formata din 3 straturi.
  • Primul strat la interior, keratina, este o proteina iubitoare de umezeala si care exista in parul tuturor animalelor. Rolul ei este de a mentine o temperatura constanta a corpului. Iata principalul motiv pentru care lana este utila pentru bebelusi, sportivi sau pentru tine.
  • Al doilea strat este un fel de “protectie” din solzisori. Acesti solzi se suprapun, se freaca intre ei si imping murdaria in afara. Astfel lâna se auto-curata, asa cum au observat probabil mamicile care si-au imbracat bebelusii cu lână. Murdaria se prinde foarte greu de pantalonii din lana.
  • Al treilea strat este o piele foarte subtire care tine ploaia in afara. Lâna este destul de rezistenta la apa. Iata de ce este folosita pentru ca si protectie pentru scutecele refolosibile.
Lâna este un material natural, sanatos si potrivit a fi purtat chiar direct pe piele. Lâna merinos este foarte fina, fiind diferita de lana pe care ne-o amintim cu totii din copilarie.

Cele 2 straturi exterioare au mici pori care permit umezelii sa mearga catre centru, catre mijlocul de keratina, care o va absorbi. Deci, daca temperatura creste, sau purtatorul este mai activ si incepe sa transpire, umezeala este trimisa spre centru. Caldura corpului o va trimite apoi catre in-afara, de unde merge in atmosfera.
Astfel, lana mentine o temperatura constanta a corpului, bebe este uscat (nu transpira) si confortabil pentru ca ea absoarbe vaporii si ii elimina. Face acest lucru chiar “dinamic”, asta insemna ca lucreaza mai mult atunci cand e necesar si mai putin cand nu este nevoie. Wow! Nu-i asa ca lâna este un material superb. Nici o fibra sintetica nu poate egala aceste proprietati. 

Pentru a-si pastra aceste caracteristici, lana are nevoie sa fie ingrijita. Vestea buna 99% din masinile de spalat au ciclu de spalare special pentru lână. Trebuie doar sa ai grija sa folosesti un detergent potrivit pentru lana, sau cateva picaturi din samponul tau si seteaza temperatura de spalare la 30C.
Doina danciu

Buna seara! Ce pret are kg??multumesc!

Maria Dinu

E Intr adevăr călduroasă și foarte prietenoasa cu corpul nostru. Cat costa kg și cum achiziționăm?

Lasa un comentariu

Comentariile sunt moderate și trebuie aprobate înainte e a fi publicate.

Coșul tău este gol