Sari la conținut

Purtarea bebelușului în sezonul cald

Purtarea bebelușului în sezonul cald-HipHip.ro

În sezonul cald, mai ales la temperaturi de peste 30 de grade, senzația neplăcută de supra-încălzire este prezentă indiferent dacă ne plimbăm pe stradă, împingem un cărucior sau purtăm bebelușul. Cu siguranță ne va fi cald în oricare dintre situațiile de mai sus, însă există mijloace prin care putem reduce acest disconfort.

Nimeni nu a găsit soluția magică de a nu mai transpira vara, cu atât mai mult atunci când ai contact direct cu cel mic, în cazul în care îl porți. 

Iată ce poți face pentru o vară mai confortabilă și sigură pentru tine și pentru cel mic.

Alegerea sistemului potrivit

Sistemele de tip SSC sau Mei Tai vor permite circularția aerului prin părțile laterale. Pentru un plus de confort termic, alege un marsupiu subțire sau care conține fibre răcoroase (in sau cânepă).

Un exemplu este Marsupi Breeze, care este mai subțire decât cel clasic iar materialul din care este croit este un blend de bumbac cu in.

marsupi sistem purtare ergonomic bebe hiphip

Manduca XT are panoul croit dintr-un sigur strat de bumbac organic subțire, fiind, de asemenea, o alegere bună pentru sezonul cald. În plus, baza și panoul reglabile o fac potrivită de la bebe nou-născut și până la copii de 4-5 ani.

O altă variantă răcoroasă este purtarea în sling cu inele. Dacă poziționezi copilul pe șold (poziție recomandată de la 3-4 luni ale lui bebe), suprafața de contact dintre voi va fi mai redusă decât în cazul purtării în față. În plus, pe spatele copilului există un singur strat subțire de material.

Wrapul țesut  poate fi și el o opțiune dacă alegi un material subțire, un blend cu fibre răcoroase (in, cânepă, mătase) și optezi pentru legături cu un singur strat de material pe spatele celui mic. Dacă bebe îți susține bine capul și spatele, poți încerca legătrui pe șold sau chiar în spate. În acest fel, suprafața de contact dintre voi va fi mai mică și vă veți simți amândoi mai confortabil.

Testează legături pe șold precum Traditional Ring Sling Carry, legături în spate, cum ar fi Rucksack Carry sau, pentru bebeluși mai mici încearcă Kangaroo Carry, o legătură pentru purtarea în față, cu un singur strat de material pe spatele copilului.

Cum îmbraci copilul

În alegerea hainelor pentru bebe trebuie să ții cont de faptul că sistemul de purtare fucționează ca un strat suplimentar de haine. Supraîncălzilea, mai ales la bebeluși, este periculoasă, de aceea este recomandat să eviți îmbrăcarea cu prea multe straturi a celui mic. Dacă afară sunt peste 30 de grade, alege un singur strat de haine dintr-un material care absoarbe bine transpirația. Ideale sunt hainele din materiale naturale (in, cânepă, mătase, bambus sau lână merinos  de vară).

Dacă bebe îți odihnește capul pe pieptul tău, folosește o bucată subțire de muselină sau o batistă pentru a evita contactul direct cu piele ta și a evita iritațiile cauzate de transpirație.

Cum te îmbraci

Optează pentru mai puține straturi decât atunci când nu îl porți pe bebe. Materialul hainelor va fi și pentru tine esențial. Un tricou din fibre naturale nu se lipește pe piele atunci când transpiri. În plus, cânepa, mătasea, inul sau lâna de vară se vor usca mult mai rapid decât un material sintetic.

Alte sfaturi utile

Alege pentru plimbările voastre diminețile și serile, evitând intervalul 10-16. Dacă este absolut necesar să ieșiți în acest interval, încearcă sa mergi pe la umbră și să scurtezi plimbarea cât de mult poți. 

Foarte importantă este folosirea pălăriilor cu protecție UV, atât pentru tine, cât și pentru cel mic. Dacă soarele este foarte puternic, o cremă cu protecție solară poate fi o idee bună pentru amândoi.

Nu uita să vă hidratați suficient și să verifici starea lui bebe periodic. 

Lasa un comentariu

Comentariile sunt moderate și trebuie aprobate înainte e a fi publicate.

Coșul tău este gol