Sari la conținut

Îngrijirea sânilor în perioada sarcinii

Îngrijirea sânilor în perioada sarcinii-HipHip.ro

Sarcina și alăptarea sunt două perioade extrem de solicitante pentru sânii tău. De aceea, ei vor avea nevoie de mai multă atenție pentru a rămâne sănătoși.

Sutiene gravide si alaptare

Încă dinainte ca tu să afli că ai rămas însărcinată, sânii tăi încep să se modifice, sub influența hormonilor. Creșterea fluxului de sânge și modificările țesutului mamar îi poate face sensibili la atingere începând cu a 4-a săptămână de sarcină.

Începand cu a-6-a săptămâna de sarcină este posibil să observi că sânii își schimbă dimensiunea. Pe parcursul sarcinii este posibil să ți se modifice cupa de la sutien cu doua sau chiar trei numere.

Sutiene gravide si alaptare

Nu încerca să îi înghesui în sutienele pe care le purtai până acum. Alege sutiene din materiale moi, fără întărituri metalice și care îți oferă o susținere optimă. Dacă sânii tăi au nevoie de susținere suplimentară, alege un sutien cu un sistem de susținere pe bază de gel, cum este GelWire de la Carriwell. El va oferi suportul necesar fără a risca apariția inflamațiilor.

Pentru a nu cumpăra mai multe sutiene pe măsură ce sarcina avansează, alege sutiene speciale care se modifică o dată cu sânii tăi. Ele îți vor fi extrem de utile și pe perioada alăptării, când volumul sânilor se va modifica între două hrăniri ale lui bebe.

Sutiene gravide si alaptare

Evită hainele foarte mulate, deoarece acestea pot provoca disconfort.

Poți folosi creme speciale pentru a preveni apariția vergeturilor pe sâni. Verifică totuși ingredientele acestora și asigură-te că sunt sigure pentru bebeluș.

Dacă spre finalul sarcinii observi scurgeri la nivelul mamelonului, nu este cazul să te îngrijorezi. Este vorba de colostru, substanță pe care sânul începe să o producă din luna a 6-a de sarcină.

Dacă scurgerile devin semnificative, folosește absorbante pentru sân. În comerț există absorbante de unică folosință dar și variante refolosibile.

Noi îți recomandăm să le alegi pe acestea din urmă, din materiale naturale. Se spală ușor, se usucă repede și îți vor lăsa pielea uscată și sănătoasă. În plus, spre deosebire de cele de unică folosință, costurile pe termen mediu vor fi mai mici, cu atât mai mult cu cât ele îți vor fi de mare ajutor și pe perioada alăptării.

Sutiene gravide si alaptare

Lasa un comentariu

Comentariile sunt moderate și trebuie aprobate înainte e a fi publicate.

Coșul tău este gol