Sari la conținut

Garderoba smart de gravidă. Haine pe care le vei purta și după sarcină.

Garderoba smart de gravidă. Haine pe care le vei purta și după sarcină.-HipHip.ro

În timpul sarcinii am evitat să cumpăr haine pentru gravide. Uram ideea de a achiziționa ceva ce urma să port pentru câteva luni. Singurele haine speciale cumpărate au fost două perechi de blugi și o haină de iarnă. 

Am încercat, pe cât posibil, fie să găsesc o opțiune de a purta hainele mele obișnuite, fie, să aleg haine noi care să cuprindă burta dar să poată fi utilizate și după sarcină.

Iată câteva sfaturi pentru a face cumpărături cât mai puține și a-ți păstra garderoba funcțională și minimalistă (și, de ce nu, sustenabilă):

Folosește hainele pe care le ai deja în dulap.

O parte dintre hainele pe care le deții deja vor fi potrivite cel puțin pentru primul trimestru de sarcină. Pe măsură ce sarcina avansează, opțiunile se vor micșora considerabil.

Există câteva trucuri pentru a prelungi durata de purtare a pieselor vestimentare din dulapul tău:

  • Folosește accesorii care adaptează hainele pentru burtica în creștere. Poți opta pentru extensii pentru pantaloni, cum este cea de la Carriwell, sau burtiere pe care să le porți peste talia acestora, fără să mai închizi nasturii. În plus, ele îți vor fi de ajutor și în cazul în care, o dată cu creșterea burticii, bluzele tale se vor ridica, lasând buricul la vedere.
  • Verifică dacă nu se pot ajusta sau scoate elasticele din talia fustelor sau pantalonilor preferați.
  • Urmează modelul ducesei Kate și ajustează la croitorie hainele la care nu vrei să renunți pe perioada sarcinii.
Cumpără haine versatile, care cresc o dată cu tine.

Dacă ești nevoită să îți cumperi haine noi, alege piese pe care le vei purta până la finalul sarcinii. Cele care cresc o dată cu tine, de cele mei multe ori, vor fi potrivite și după ce silueta va reveni la dimensiunile de dinainte de bebe.

Colanții și rochiile MaM au elastic reglabil și pot fi purtate pe toată perioada sarcinii, dar și după aceea. Rochița este croită special pentru a permite alăptarea ușoară.

Burtiera Mam poate servi ca accesoriu pentru acoperirea burții, ca fustă sau ca top.

Pentru că în sarcină este posibil ca sânii tăi să se modifice destul de mult, alege un sutien care crește o dată cu ei și va fi util și pentru alăptare. 

Investește în haine multifuncționale.

În cazul jachetei pentru iarnă, eu am ales o variantă care putea fi reglată în funcție de dimensiunea burții. Încă o mai folosesc, la 2 ani și jumătate după ce am născut.

Dacă intenționezi să îți porți bebelușul, îți recomandăm să alegi o haină pentru babywearing. Ea are un insert pentru sarcină și un al doilea insert pentru purtarea lui bebe. Dacă scoți inserturile, vei obține o geacă de care te vei putea bucura ani de-a rândul.

Realizează o garderobă capsulă pentru sarcină.

Cu cât sarcina va avansa, cu atât mai greu îți va fi să alegi haine care să fie comode și care să te avantajeze. Pentru a preveni momentele acelea de tip "nu am cu ce să mă îmbrac", construiește-ți din timp o graderobă capsulă la care să apelezi zilnic. Câteva piese pe care le iubești și care se potrivesc siluetei din ultimul trimestru, ușor de combinat între ele și potrivite cu anotimpul, îți vor ușura mult viața în ultimele luni de sarcină. Este mult mai ușor să îți compui o ținută atunci când ai de ales dintre 10 piese, toate de calitate și care te avantajează.

Lasa un comentariu

Comentariile sunt moderate și trebuie aprobate înainte e a fi publicate.

Coșul tău este gol