Sari la conținut

Bebelușului meu nu îi place să fie purtat!

Bebelușului meu nu îi place să fie purtat!-HipHip.ro

Uneori, citim sau auzim despre situații în care bebelușului pare că nu îi place să fie purtat. Nu este un motiv de îngrijorare! Situația este destul de comună, atât la începutul perioadei de babywearing cât și pe parcursul călătoriei minunate împreună.

Înainte să te descurajezi și să renunți să îl mai porți pe cel mic, încearcă să identifici și să rezolvi posibilele motive de nemulțumire ale lui bebe.

Este o experiență nouă pentru amândoi

În funcție de personalitatea celui mic, este normal ca, atunci când se găsește într-o situație total nouă pentru el, să fie neliniștit sau chiar să protesteze. Folosirea unui sistem de purtare va necesita o perioadă de acomodare, atât pentru tine, pentru a învăța să îl poziționezi pe cel mic bine, cât și pentru el, de a se obișnui cu noul lui mijloc de deplasare.

Dacă te simți nesigură, vorbește cu un consultant pentru a te ajuta să reglezi sistemul de purtare ales ori să faci legăturile cu wrapul. Exersează mai întâi cu o păpușă pentru a te familiariza cu reglajele sau legătura pe care vrei să o înveți.

Atunci când te simte sigură pe tine, bebe va fi și el mult mai liniștit.

marsupi sistem de purtare ergonomic nou-nascut hiphip

Verifică dacă bebe nu are alte motive de nemulțumire

Primele dăți când încerci să îți porți copilul, asigură-te că este schimbat, odihnit, hrănit și că este bine dispus. Un bebe nemulțumit poate fi imposibil de purtat chiar și de către mămicile cu experiență.

Dacă bebelușului îi este foame, el va deveni extrem de agitat o dată ce se va afla atât de aproape de pieptul tău. Ocupă-te de hrănirea lui, abia apoi încearcă să îl pui înapoi în sistem. Pe măsură ce capeți experiență, îți vei putea alăpta bebele în timp ce îl porți, însă, la început, îți recomandăm să te concentrezi pe un câte un lucru o dată.

Asigură-te că este îmbrăcat potrivit. Sistemul de purtare reprezintă un strat suplimentar de material pe bebe. Dacă folosești wrap elastic, va avea trei straturi de material pe el. În plus, cel mic primește căldură suplimentară de la corpul tău. Ține cont de aceste aspecte atunci când alegi cu ce să îl îmbraci atunci când îl porți.

Gândește-te puțin și la tipul de haine pe care le poartă. Alege materiale elastice și comode. Blugii sau alte haine rigide îl vor face să se simtă inconfortabil. Salopetele cu picior sau ștrampii  sunt de evitat deoarece vor pune presiune pe tălpile lui micuțe.

Bebe suferă de reflux?

Majoritatea bebelușilor care au reflux adoră să fie purtați deoarece poziția ridicată este ideală pentru reducerea senzațiilor neplăcute. Totuși, uneori, presiunea pe o burtică prea plină poate fi dureroasă. Dacă suspectezi că bebe este deranjat de poziție, încearcă, atunci când vârsta îți permite, să îl porți pe șold.

Cel mic trece printr-un puseu de creștere sau dezvoltare?

Se întâmplă deseori ca un bebeluș care a fost extrem de fericit să fie purtat, să înceapă în jurul vârstei de 3-4 luni să se împotrivească sau să plângă atunci când este pus în sistem. 

La această vârstă, cel mic deja iși contolează bine capul și a devenit conștient de ceea ce se petrece în jurul său. Este curios și vrea să vadă cât mai mult. Pentru a-i oferi o vizibilitate mai bună, alege să îl porți pe șold. Vei vedea că va redeveni încântat să fie purtat.

marsupi wrap tesut sistem de purtare ergonomic nou-nascut hiphip

La 6-7 luni, atunci când bebe deja își contolează spatele și reușește să stea în funduleț fărăr ajutor, poți observa că începe să împingă cu mânuțele pe pieptul tău sau să își arcuiască spatele. Cel mai probabil dorește mai mult loc pentru a se mișca și explora.

Poți modifica reglajele marsupiului, astfel încât să aveți mai mult spațiu între voi (prin eliberarea cataramelor de deasupra panoului) și, dacă sistemul de purtare îți permite, poți micșora dimensiunea panoului, astfel încât cel mic să își poată scoate mânuțele afară. La Manduca, acest lucru se realizează ușor prin închiderea fermoarului de pe panou.

Dacă folosești wrapul țesut poți alege o legătură care să îi permită mai mult loc pentru mișcare, dar care, în același timp, să fie sigură pentru copiii activi (de exemplu legăturile Front Cross Carry și Coolest Hip Cross Carry, deși oferă mai mult spațiu între voi, nu sunt legături ideale pentru copiii care se "aruncă" pe spate). Poți alege legături cu nod alunecător, care îți permit să ajustezi ușor spațiul dintre voi.

marsupi manduca sistem de purtare ergonomic nou-nascut hiphip

Pe la 7-12 luni, bebe ar putea începe să încordeze picioarele. La această vârstă, majoritatea bebelușilor încep să se ridice în picioare sau chiar să meargă.

Dacă, în cazul SSC-urilor, îndreptatul picioarelor poate fi doar deranjant pentru tine, dacă îl porți în wrap țesut sau sling, acest lucru poate deveni periculos.

Acordă mai multă atenție tensionării wrapului și alege legături care includ leg passes ( Front Wrap Cross Carry pentru față, Coolest Hip Cross Carry pentru șold sau Double Hammock, Reinforced Ruck, variații de Sheperd's Carry pentru spate). Apoi îl poți lăsa pe cel mic să exerseze mușchii picoarelor cât dorește. 

wrap tesut marsupi sistem de purtare ergonomic nou-nascut hiphip

Perseverează

 Nu renunța la primul semn de nemulțumire a bebelușului. Aveți nevoie amândoi de puțin timp pentru a învăța să folosiți sistemele de purtare. Te asigurăm că răsplata va fi pe măsură!

Lasa un comentariu

Comentariile sunt moderate și trebuie aprobate înainte e a fi publicate.

Coșul tău este gol