Sari la conținut

10 motive pentru care iubim lâna merinos

10 motive pentru care iubim lâna merinos-HipHip.ro

Am decis să încerc hainele de lână pentru a mă asigura că celui mic îi este suficient de cald iarna, fără să arate ca un pinguin îmbrăcat în haine voluminoase din materiale sintetice.

În timp, am descoperit mult mai multe beneficii ale acestui material minunat, care m-au făcut să îl iubesc din toată inima.

Iată 10 dintre ele:

1. Reglează temperatura.

Bule de aer sunt prinse printre fibrele de lână merinos, astfel, lângă piele se creează un micro-climat de aer cald iar senzația este de confort este maximă. Cu toate acestea, lâna merinos este extrem de respirabilă, excesul de căldură este eliberat la nevoie pentru a evita supra-încălzirea.

Acest aspect este deosebit de important pentru bebelușii care nu au încă posibilitatea de a-și regla temperatura corpului. Un strat de bază din lână îi va ajuta să mențină o temperatură optimă.

2. Absoarbe umiditatea.

haine de lana copii manymonths hiphip

Țesătura din lână poate absorbi până la o treime din greutatea sa fără să dea senzația de rece pe piele. De asemenea, ea se usucă mult mai repede decât bumbacul. De aceea, hainele de lână sunt recomandate sportivilor și persoanelor care fac multă mișcare.

3. Rezistentă la apă.

Fibra de lână este acoperită cu solzi cu o dispunere asemănătoare celei a țiglelor pe casă. Pe exterior, ea este acoperită de o substanță grasă, numită lanolină, care respinge apa. De aceea, picăturile de apă se scurg de pe fibra de lână, ca de pe penajul unei rațe.

4. Este antibacteriană.

Este confortabil să știm că hainele copiilor noștri luptă cu germenii. Lâna conține în mod natural lanolină și keratină (o substanță care se găsește în pielea noastră, păr și unghii), ambele cu proprietăți antibacteriene și antimicrobiene.

5. Rezistentă la mirosurile neplăcute.

haine de lana copii joha hiphip

Majoritatea mirosurilor neplăcute apar din cauza acțiunii bacteriilor asupra resturilor organice din materiale. Proprietățile anti-bacteriene ale lânii reduc prezența bacteriilor. De asemenea, conținutul ridicat de lanolină reduce aderența prafului și a murdăriei pe fibră.

6. Se curăță singură.

Stratul de lanolină care îmbracă fibra de lână ajută de asemeni la prevenirea petelor. După fiecare purtare, este suficient sa le aerisiți câteva ore, vor mirosi din nou a curat. Atunci când are nevoie să fie curățate, se pot spăla la mașină la maxim 30 de grade, cu detergent pentru lână.

În plus, lâna este static rezistentă, adică adună mai puțin praf. Este astfel o opțiune excelentă pentru cei mici cu astm sau alergii.

7. Oferă protecție UV.

În funcție de culoarea țesăturii și de grosimea ei, hainele din lână oferă o protecție UV naturală de până la 30 SPF.

8. Rezistentă la purtări intense.

haine de lana copii manymonths hiphip

Fibra de lână este elastică și îți revine la starea în starea inițială după ce este eliberată din tensiune. 

Firul de lână merinos poate fi îndoit de 20.000 de ori înainte de rupere . Prin comparație , firul de bumbac se va rupe după 3000 de ori și cel de mătase după doar 2000.

Asta înseamnă că hainele din lână, îngrijite corespunzător, vor putea fi purtate de mai multe generații de copii. Ai totuși grijă ca țesătura să nu se agațe.

9. Este rezistentă la foc.

Spre deosebire de majoritatea fibrelor sintetice care sunt supuse tratamentelor chimice pentru ignifugare, lâna este natural ignifugă. 

Lâna este și o opțiune foarte sigură pentru că se aprinde greu și nici nu se topește atunci când arde, așa cum se întâmplă cu fibrele sintetice. În plus, are și proprietăți de autostingere, de aceea este prima alegere pentru hainele de corp ale militarilor și pompierilor. Atunci când este expusă la foc ea se va carboniza încet și apoi se va stinge. 

10. Este un material sustenabil.

haine de lana merinos copii hiphip

Lâna este o sursă regenerabilă, biodegradabilă, iar creșterea oilor, atunci când este făcută corect, este o activitate cu impact minim asupra mediului. Lâna merinos bio este obținută printr-o activitate curată, cu respect pentru oameni și animale.

 

Florina

Buna ziua, as vrea sa achizitionez o pereche de jambiere din lana merinos de la many months pt bebe, si ma intrebam daca sunt de ajuns pt iarna, sau mai trebuie sa mai iau botosei suplimentari? Bebelusul este purtat.
Multumesc anticipat ☺

Lasa un comentariu

Comentariile sunt moderate și trebuie aprobate înainte e a fi publicate.

Coșul tău este gol